Parkerade bilar längs med lummig gågata i centrala Falun

Mobilbetalning införs när betalautomater plockas bort

Under vecka 13 kommer arbetet med att byta ut gamla betalautomater att påbörjas och samtidigt så införs endast mobilbetalning på ett antal platser i Falun. De platser som i dagsläget kommer att påverkas är Mäster Pehrs Gränd, Promenaden, Kristinegatan och Ölandsgatan.

Smidigare parkering med Faluappen

På alla följande platser så sätts det upp nya skyltar med information om mobilbetalning med bla. Faluappen som gör det enkelt för parkörerna och ger möjlighet att betala, avsluta eller förlänga sin parkering var de än befinner sig. Appen erbjuder också information om evenemang i stadskärnan och visar dig var närmaste restaurang eller butik finns.

Betalautomaterna utgör en risk för rån vid kontant betalning och kostar mycket i drift samt underhåll. Digitalisering av samhället gör att allt fler betalar sin parkering via sina mobiltelefoner och inte minst Faluappen, användandet av automaterna minskar kraftigt och är endast en bråkdel av vad det var för bara några år sedan.

– Vi ser att det är fler och fler som betalar för sina besöksparkeringar via sin mobil. Den här trenden följer även andra städer så som Uppsala, Nyköping och Enköping där endast mobilbetalning för parkering finns sedan en tid tillbaka. Användandet av Faluappen ökar hela tiden och vi får goda recensioner om appen vilket är kul, säger Simon Westergren, Kommunikatör på Falu P.

Faluappen är gratis och finns för Android och iPhone och laddas ner på Google Play eller AppStore. Ladda ner nu och slipp betalautomaten!