Kom igång med Faluappen

Faluappen är gratis och finns för Android och iPhone och laddas ner på Google Play eller AppStore. Funkar inte länken, sök på Falun i respektive app-butik. Ladda ner nu och slipp betalautomaten!

Vi har under början av 2017 haft problem med äldre Android-telefoner som gett felmeddelande att ”Hämtning misslyckats”. Dessa problem är nu åtgärdade.

För dig med Windows Phone eller andra så finns Faluappens innehåll här på webbplatsen samt på Centrala Stadsrums webbplats. Vill du betala din parkering så går det alltid att använda SMS-betalning eller använda eParkera.se

Det här är Faluappen:

P

Parkering

Här får du en karta över parkeringar i Falun och kan även betala din parkering via våra olika betaltjänster.

Nära mig

En karta som visar de butiker, restauranger och parkeringar som finns i närheten av din telefon.

Erbjudanden

Här visas erbjudanden från medlemsföretagen i Centrala Stadsrum, allt från kläder till inredning och god mat!

Evenemang

Sugen på att göra något kul? Här får du information om alla kommande evenemang i Falu Stadskärna.

Betala din parkering – steg för steg

Steg 1
faluapp_steg1_hittaparkering

Hitta parkering

Klicka på “Parkering” i menyn så får du se en karta över alla parkeringar i Falu P:s regi. Du ser även din egen position – om du accepterat att appen använder din GPS-position.

Steg 2
faluapp_steg2_valjparkering

Välj parkering

Klicka på en parkering som du vill betala för, så öppnas en liten inforuta med parkeringens namn och avgift.

Steg 3
faluapp_steg3_bekraftaval

Bekräfta ditt val av zon

Klicka på "Välj" så får du fullständig information om parkeringen och kan bekräfta ditt val av zon. Vid osäkerhet på zonkoden bör du kontrollera att det är samma som anges på betalautomaten.

Steg 4
faluapp_steg4_valjbetalningstjanst

Välj betaltjänst

Välj någon av de tre betaltjänsterna (mer info nedan). Att betala din parkering via någon av tjänsterna kostar inget extra jämfört med att betala i betalautomaten. Mer info om varje betaltjänst kan du också få efter klick på i-knappen.

Steg 5
faluapp_steg5_betalningstjansterna

Använda betaltjänsterna

Varje betaltjänst öppnar en separat app där du knappar in registreringsnummer och väljer hur länge du preliminärt vill parkera på den i kartan valda parkeringen. Är det första gången behöver du ange lite grundinformation innan du kan betala.

Faluappen känner av om du har önskad betaltjänst installerad – om inte, kommer du till AppStore eller Google Play för nedladdning. Följ instruktionerna.

Steg 6

Checka ut från din parkering

Avsluta tidigare, eller förlänga, gör du i den app som du valde att betala med, förutom i ePARK som körs i Faluappen. Skulle du fastna hos frissan eller på caféet lite längre kan du förlänga parkeringstiden på distans. Kommer du tillbaka tidigare är det bara att avsluta och du slipper därmed betala onödigt mycket, vilket ofta är fallet med mynt-betalning.
Obs! I ePARK måste du välja alternativet "Checka in-checka ut" för att du ska kunna avsluta din parkering när som helst. Annars kan du bara förlänga.

Betaltjänster

smspark_logo

SMS Park

SMS Park finns för iOS och Android och erbjuder flera olika betalalternativ. Elektronisk faktura är kostnadsfri medans pappersfaktura kostar 25 kr/mån de månader du använder tjänsten, annars utgår ingen faktura. Val av betalsätt sker på din sida på smspark.se.

SMS Park erbjuder också betalning via SMS. Då skickar du ett SMS med zonkod, regnummer och personnummer till 0700-40 40 40. Zonkoden är ett nummer som står på dekaler vid betalautomaten på parkeringsplatsen. Direkt får du en bekräftelse via SMS.

Vid problem med betalning ring SMS Park: 077-210 10 10

epark_logo

ePARK

ePARK finns på App Store eller Google Play, men det går också att betala från valfri smart telefon via eparkera.se. Skriv in ditt registreringsnummer samt det kort som du vill använda för dina parkeringsavgifter. Klart! Du kan nu parkera din bil med ePARK till samma pris som i automaten.

Vid problem med betalning ring ePARK: 010-101 31 10

seqr_logo

SEQR

SEQR är en mobil plånbok för iOS, Android och Windows Phone. Tjänsten erbjuder många betalsätt. Autogiro och stöd för bank-ID, är den ensam om bland Faluappens tre betaltjänster. Vid första registreringen gör SEQR en förenklad kreditkontroll men det påverkar inte din kreditvärdighet. Precis som för de andra är SEQR kostnadsneutral jämfört med betalautomaten.

Du väljer i appen hur länge du vill parkera. När femton minuter återstår får du en sms-påminnelse där du har möjligheten att med en knapptryckning förlänga parkeringstiden, utan att behöva gå tillbaka till parkeringsplatsen.

Vid problem med betalning ring SEQR: 0200-567 820

windowsphone_logo

Betala med Windows Phone?

Då rekommenderar vi att du surfar till eParkera.se som är en webb-app som fungerar för alla smarta telefoner. Även SEQR fungerar på Windows Phone men kräver en godkänd kreditprövning först.