Ung man använder mobiltelefonen för att parkera i Falun

Om Faluappen

Faluappen är en parkerings- och city-app med möjlighet att betala din parkering var du än befinner dig. Den erbjuder också information om evenemang i stadskärnan och visar dig var närmaste restaurang eller butik finns.

Faluappen är gratis och finns för Android och iPhone och laddas ner på Google Play eller AppStore. Funkar inte länken, sök på Falun i respektive app-butik. Ladda ner nu och slipp betalautomaten!

För dig med Windows Phone eller andra så finns Faluappens innehåll här på webbplatsen samt på Centrala Stadsrums webbplats. Vill du betala din parkering så går det alltid att använda SMS-betalning enligt dekal på P-automat eller skylt.

Betala din parkering med appen – steg för steg

Faluappen stöder säkrare kortbetalningar

Den 14 sep 2019 infördes nya EU-direktivet PSD2 för att få säkrare kortbetalningar vid internet-köp. Faluappen och dess betaltjänst Stripe stöder så klart de nya reglerna.

Läs mer här om om hur de säkrare kortbetalningarna kan påverka dig som använder Faluappen.

Vi som gjort Faluappen

Faluappen är framtagen av Falu P AB. Centrumföreningen Centrala Stadsrum och Visit Dalarna bidrar med information om evenemang och information om deras medlemmar.

I Faluappen kan du utöver att betala din parkering också upptäcka spännande butiker, omtyckta restauranger och mysiga caféer. I appen hittar du också tips om kommande evenemang i Falun.

Läs mer om Falu P