Mobilbetalning

I Falun kan du betala med Faluappen, SMS Park appen och genom att skicka sms. På flera parkeringsplatser finns även betalautomater. Vill du veta var du kan betala med kort och mynt kan du öppna en karta över betalautomater.
Instruktioner hur du betalar med sms finns på skyltarna vid parkeringen eller läs här.

Faluappen kan du ladda ner här nedanför.
Välj appstore om du har en iPhone och Google play om du har en androidtelefon.

Förbered dig i lugn och ro - ladda ner Faluappen nu

Faluappen är gratis och finns för Android och iPhone och laddas via knapparna här ovanför eller sök på Faluappen i respektive app-butik. Du behöver ett konto hos app-store och googleplay, sen är det bara att börja ladda ner appen. Längre ner på sidan finns en instruktion hur du gör.

Faluappen är en parkerings- och city-app med möjlighet att betala och förlänga din parkering var du än befinner dig. Du kan även hitta information om evenemang i stadskärnan och via kartan se var närmaste restaurang eller butik finns. För dig med tex Windows Phone finns Faluappens innehåll här på webbplatsen samt på Centrala Stadsrums webbplats.

Du vet väl… att du alltid måste erlägga avgift om skyltarna visar det. Strular tekniken, prova med ett annat av betalsätten som finns.

 

Betala din parkering med appen – steg för steg

Faluappen stöder säkrare kortbetalningar

Den 14 sep 2019 infördes nya EU-direktivet PSD2 för att få säkrare kortbetalningar vid internet-köp. Faluappen och dess betaltjänst Stripe stöder givetvis de nya reglerna.

Läs mer här om om hur de säkrare kortbetalningarna kan påverka dig som använder Faluappen.

Faluappen är framtagen av Falu P AB.
I Faluappen kan du utöver att betala din parkering även upptäcka spännande butiker, omtyckta restauranger och mysiga caféer. I appen hittar du också tips om kommande evenemang i Falun.

Läs mer om Falu P