Betalsätt

På parkeringar inom Falu P’s bestånd kan du betala med Faluappen, EasyPark, Aimo, SMS, talsvar eller i betal­automat.

Skulle du hellre vilja hyra parkerings­plats med betalning per månad? Läs mer på vår sida ”Hyra parkeringsplats”.

Faluappen

Faluappen är en helt lokal­producerad parkerings- och centrum­app med möjlighet att betala och förlänga din parkering var du än befinner dig. Med Faluappen betalar du endast för den tid du parkerar, med ett undantag för parkeringar med kamera­parkering där du alltid betalar för den första kvarten i sin helhet, därefter per minut. Inga extra avgifter till­kommer. Falu P AB äger appen, utvecklarna sitter i Falun och den utvecklas efter Faluns behov.

Kameraparkering

Från och med den 26 juni 2023 gäller ett nytt parkerings­system i Falan­­garaget. Det nya systemet kallas kamera­­parkering eller ANPR (automatisk nummer­plåts­­igen­känning).

Det enklaste sättet att betala kamera­­parkering är att godkänna automatisk betalning i Faluappen, men du kan också betala manuellt med Swish eller betal­kort när du parkerat klart. Läs mer om kameraparkering.

EasyPark & Aimo

I Falun kan du dessutom välja att betala med EasyPark eller Aimo. Genom dem kan vi erbjuda flera olika betalsätt såsom annan app, SMS-betalning och betalning via talsvar. Betalning via SMS eller talsvar kan göras från vilken mobiltelefon som helst, och kräver inte en smartphone. Observera att betalning via sms och talsvar kräver ett svenskt personnummer. Läs mer om EasyPark & Aimo.

Avgifter tillkommer när du använder någon av EasyParks eller Aimos tjänster.

Betalautomater

Vill du veta var du kan betala i betalautomat kan du här se en karta över betalautomater inom Falu P’s bestånd.

Visste du att...

Du måste alltid erlägga avgift om skyltarna visar det. Om ditt vanliga betalsätt inte fungerar för dig, använd ett annat betalsätt.

Falu P erbjuder flera betalsätt på våra parkeringsområden för att du som kund ska kunna välja det som passar bäst för dig.