Parkerade bilar längs med lummig gågata i centrala Falun
Motorcykel

Snart kan du låsa in din MC-utrustning på parkeringen!

Glada nyheter för alla MC-åkare! Under sommaren kommer vi att installera MC-boxar vid våra MC-parkeringar. Där kommer du utan extra kostnad att kunna låsa in din väska och ditt MC-ställ. Perfekt när du vill gå en sväng på stan utan att behöva bära runt på dina tillhörigheter.

Fler MC-parkeringar i Falun

I samband med detta kommer vi också att utöka antalet MC-parkeringar i Falun. Totalt kommer det att finnas tio parkeringar med MC-boxar, varav fyra boxar är en större modell och sex boxar är en lite mindre modell.

Boxarna kommer att placeras ut på olika parkeringar. Två stycken kommer att finnas på Hälsingtorget och fem stycken kommer att finnas på Holmtorget. Var de andra tre ska placeras är inte bestämt i dagsläget.

Under vintern då behovet av MC-parkeringar inte är så stort kan MC-parkeringarna omvandlas till bilplatser.

Medtag eget lås

MC-boxarna är lätta att använda och ingår i parkeringsavgiften. Du använder antingen ditt skivbromslås eller ett medtaget hänglås för att låsa in dina saker.

Längtar du lika mycket som vi? Tur då att den som väntar på något gott inte behöver vänta för länge i det här fallet. Håll ögonen öppna, snart kommer MC-boxarna!