Parkerade bilar längs med lummig gågata i centrala Falun

Överfallslarm till parkeringsvakter i Falun

På grund av ökat hot, våld och kränkande bemötanden mot parkeringsvakter har det nu införts överfallslarm. Larmen sitter på varje parkeringsvakt och är redan driftsatta. Detta gäller för hela Dalarna och inte bara i Falun.

När knappen på larmet trycks in får en operatör hos Polisen information om bärarens position och identitet. Samtidigt startas ett röstsamtal mellan operatören och parkeringsvakten. Polis skickas direkt ut till platsen.

”Ledsamt att vi nått den punkt i vårt samhälle då larm krävs för att parkeringsvakterna tryggt ska kunna utföra sina arbeten” säger Patricia Wallin Granhagen, VD på Falu P AB.

Bevakningen i Falun är baserad på arbetad tid och AIMO Park får ingenting av de avgifter och anmärkningar som ställs ut. AIMO Park arbetar på uppdrag åt Falu P AB som samordnar bevakning för ca 12 500 parkeringsplatser i Falun. Samordningen omfattar kommunala och flera privata fastighetsägares parkeringsplatser i Falun. Detta gör så att det är samma bevakningspolicy på alla parkeringsplatser och samma betalsätt som gäller. Regler samt parkeringsavgifter hjälper till att reglera tillgängligheten så att det helst alltid skall finnas en ledig parkeringsplats där man behöver parkera.