Parkerade bilar längs med lummig gågata i centrala Falun

Faluappen inför serviceavgift

Faluappen har fram tills nu varit helt kostnadsneutral, det vill säga att inga extra avgifter har tillkommit när du löst din parkeringsbiljett via Faluappen.

Då den tekniska kravbilden på Faluappen ökar från användarna, exempelvis att hålla den användbar för äldre mobilmodeller, så väljer vi nu att lyssna på användares förslag om att lägga några kronor på utveckling för att inte hamna på efterkälken tekniskt.

Det betyder att nu när den uppdaterade appversionen 3.2.4 släpps och användaren godkänt den kommer 5 kronor per månadsfaktura att tillkomma. Observera: det är alltså inte 5kr per parkeringstillfälle utan 5kr på hela den samlingsfaktura som månatligen dras från angivet betalkort. Observera även att om du manuellt gör en dragning utöver den månatliga så läggs 5 kr på även på den.

Faluappen är alltså även i fortsättningen kostnadsneutral utöver dessa 5 kronor en gång i månaden, till skillnad från många andra parkeringsappar som använder serviceavgifter i samband med varje enskilt parkeringstillfälle.

Falu P är stolta över sin egna lokalproducerad app. Den ska vara så billig, enkel och kostnadseffektiv som möjligt.